Úvod » Ročník 2014

Vítězná trofej se premiérově stěhuje do Brna. Prostějovský region na medaile nedosáhl

publikováno 21.07.2014 (aktualizováno 23.07.2014)

Kostelec n. H. - Vedro, vedro a ještě jednou vedro! Extrémní přízeň počasí, byla tentokrát hlavním mottem kosteleckého ženského turnaje Hanácká kopačka. Z pohledu shůry, bylo všem účastnicím opravdu přáno. „Letos to byl opravdu extrém. Trochu to ovlivnilo herní úroveň, ale teploty holkám na nasazení neubraly. Pro mě jsou vítězkami úplně všechny, které to dvoudenní martyrium podstoupily,“ hovořil s uznáním a obdivem o fotbalistkách ředitel turnaje Zdeněk Vysloužil.

Drastický systém

Organizátoři vymysleli pro čtrnáctku účastníků na první pohled asi nejspravedlivější, ale vzhledem k okolnostem (teploty blížící se čtyřicítce) přímo vražedný systém. Týmy byly rozděleny do tří skupin, z nichž postupovaly první dva přímo do čtvrtfinále, ale i zbývajících osm celků mělo ještě šanci celý turnaj vyhrát. „Záměrem bylo, aby si holky co nejvíc zahrály. Navíc předem neznám sílu účastníků, tak se mohlo stát, že by v jedné grupě byla například čtyři extrémně kvalitní družstva, z nichž by pak někdo vypadl. Nejlepší šestka byla za své snažení zvýhodněna přímým postupem, což se nakonec i promítlo. Fyzicky na tom byly v závěru tři medailisté opravdu nejlépe,“ vysvětloval Vysloužil.

Sobota napověděla

Skupinové boje hodně napověděly, kde hledat největší favority letošního ročníku. Vskutku suverénním způsobem si počínaly v béčku Horní Heršpice „A“. Svým soupeřům nenechaly ani bod, když na závěr porazily i historicky nejúspěšnější Nové Sady. „Podle mě největší favorit. Myslel jsem si to už před turnajem a dnes to potvrzují,“ nechal se slyšet v průběhu sobotního programu Petr Merta, bývalý kostelecký trenér, jenž bedlivě sledoval veškeré dění. Svou úroveň potvrdily i Nové Sady, o jejichž druhém místě nebylo pochyb a s Heršpicemi podlehly jen o jedinou branku. Zbylá dvě místa obsadilo Mnichovo Hradiště a regionální zástupce z Mostkovic.

Zákl. skupina „B“: 1. Lokomotiva Horní Heršpice „A“ 9/31:5 (- Nové Sady 4:3,- Mnichovo Hradiště 14:1,- Mostkovice 13:1). 2. FK Nové Sady 6/16:8 (- Mnichovo Hradiště 9:4,- Mostkovice 4:0). 3. DFK Mnichovo Hradiště 3/10:25 (- Mostkovice 5:2). 4. TJ Sokol Mostkovice 0/3:22.

Kostelecká jízda

Největší diváckou pozornost poutala skupina C, ve které se představily domácí plejerky. V cestě jim stály takové celky jako Štramberk nebo Jablonec, ale štiky se nezalekly. Nakopla je hned první výhra se Štramberkem a to takovým způsobem, že nakonec celou skupinu vyhrály! „Holky předváděly vynikající fotbal! Naprostá spokojenost,“ vyjádřil se sobotnímu vystoupení domácí lodivod Marek Jelínek. Po úvodním zaváhání se sebral Štramberk a třemi výhrami v řadě jistil čtvrtfinále. Oproti loňsku zaznamenal ústup ze slávy až třetí Jablonec. „Přijeli jsme s omlazeným týmem spíše sbírat zkušenosti,“ vysvětloval Honza Štol, jablonecký kormidelník. Zbylá dvě místa obsadilo béčko Heršpic a Valašské Klobouky, které doplatily hlavně na mizernou koncovku.

Zákl. skupina „C“: 1. FC Kostelec na Hané 10/13:5 (- Štramberk 2:0,- Jablonec 2:2,- H. Heršpice „B“ 6:2,- Val. Klobouky 3:1). 2. Kotouč Štramberk 9/11:4 (- Jablonec 3:0,- H. Heršpice „B“ 5:2,- Val. Klobouky 3:0). 3. FK Jablonec n./N. 7/16:11 (- H. Heršpice „B“ 7:1,- Val. Klobouky 7:5). 4. Lokomotiva Horní Heršpice „B“ 3/10:19 (- Val. Klobouky 5:1). 5. Spartak Valašské Klobouky 0/7:18.

Skupina smrti

V áčku se sešla vskutku zajímavá konkurence, na kterou doplatil nováček z Drahanovic. Kvarteto vyspělých týmů si se snaživými Drahanovčankami pohrálo jako kočka s myší, o čemž svědčí skóre 1:51! Role lídra se zhostil obhájce prvenství z východu Slovenska. Na rozjezd uzemnil brněnské Komety (7:0), aby následně přetlačil i zbývající trojici. Podle papírových předpokladů si druhou příčku pohlídalo Valašské Meziříčí, na třetí post se vyšvihly lepšící se Komety. Roli černého koně nepotvrdil UJO Team, jenž sice svedl naprosto vyrovnanou bitvu s Michalovcemi, ale v posledním duelu zase podlehl Kometám. „Bylo to trochu živelné. Většina holek se viděla ráno poprvé. Zítra to bude úplně jiné, mám z týmu výborný pocit,“ neházel flintu do žita Pavel Musil, kouč nováčka.

Zákl. skupina „A“: 1. MFK Michalovce 12 bodů/skóre 26:2 (- Val. Meziříčí 3:1,- Komety 7:0,- UJO Team 3:1,- Drahanovice 13:0). 2. TJ Valašské Meziříčí 7/18:8 (- Komety 5:3,- UJO Team 2:2,- Drahanovice 10:0). 3. Komety Brno 6/21:16 (- UJO Team 4:3,- Drahanovice 14:1). 4. UJO Team 4/20:9 (- Drahanovice 14:0). 5. Drahanovice 0/1:51.

Osmifinále bez překvapení

Nedělní ráno bylo ve znamení osmifinálových bojů. O tzv. druhou šanci se porvalo osm týmů, které obsadily nepostupová místa v základních grupách. Vzhledem k tomu, že se jeden tým odhlásil, tak se utkaly Heršpice B a Komety na dva zápasy. Komety prodaly v brněnském derby svou zkušenost a po úvodní jednobrankové porážce soupeře v odvetě přejely 3:0.

OF skupina „D“: Komety Brno -Horní Heršpice „B“ 1:2 a 3:0, postupují Komety.

V éčku naznačil své ambice UJO Team, když si výhrou 7:0 s Valašskými Klobouky zajistil prakticky postup po prvním utkání. Klobouky totiž předtím porazily Mnichovo Hradiště 3:2.

OF skupina „E“: 1. UJO Team 4/10:3 (- Val. Klobouky 7:0,- Mn. Hradiště 3:3). 2. Valašské Klobouky 3/3:9 (- Mn. Hradiště 3:2). 3. Mnichovo Hradiště 1/5:6.

Suverénním způsobem pak opanoval efko Jablonec, když po výhrách 8:0 s Drahanovicemi a 4:0 s Mostkovicemi, slavil posun mezi elitní devítku. V duelu dvou začínajících výběrů se pak zrodila remíza.

OF skupina „F“: 1. Jablonec n./N. 6/12:0 (- Mostkovice 4:0,- Drahanovice 8:0). 2. Mostkovice 1/1:5 (- Drahanovice 1:1). 3. Drahanovice 1/1:9.

Nervydrásající čtvrtfinále

Úplně jiný rozměr měly souboje ve čtvrtfinálových grupách. Neskutečně vyrovnané bylo zvláště géčko. Michalovce na úvod překvapivě remizovaly s výborně takticky hrajícím UJO Teamem. Ten následně velešťastnou trefou v posledních vteřinách porazil Štramberk a čekal na další výsledky. Slovenky se nenechaly rozhodit a důležitý boj se Štramberkem zvládly - 5:0.

ČF skupina „G“: 1. Michalovce 4/7:2 (- UJO Team 2:2,- Štramberk 5:0). 2. UJO Team 4/4:3 (- Štramberk 2:1). 3. Štramberk 0/1:7.

Jasnou záležitostí byl v géčku postup Horních Heršpic, které pokračovaly v sólojízdě a deklasovaly Jablonec (7:0) i Valašské Meziříčí (8:0). V repríze loňského souboje o bronz se pak zrodila remíza 3:3.

ČF skupina „H“: 1. Horní Heršpice „A“ 6/15:0 (- Jablonec 7:0,- Val. Meziříčí 8:0). 2. Jablonec 1/3:10 (- Val. Meziříčí 3:3). 3. Val. Meziříčí 1/3:11.

Ve skupině I pomýšlely reálně na postup dva celky, protože Komety postupně přišly o několik zraněných hráček a dohrávaly turnaj pouze ve čtyřech. Kostelec i Nové Sady si s Brňankami poradily a ve vzájemném souboji jim k postupu do semifinále stačila jakákoliv remíza. Žádný domluvený mač se však nekonal. Obě družstva si to rozdala na přímo. Domácí hráčky ztratily jednobrankový náskok, aby v závěru mohutným finišem sahaly po vytoužené plichtě, která však nakonec o jediný gól unikla.

OF skupina „I“: 1. Nové Sady 6/9:2 (- Kostelec 3:2,- Komety 6:0). 2. Kostelec 3/5:4 (- Komety 3:1). 3. Komety Brno 0/1:9.

Mezi nejlepší kvarteto se tak kvalifikovaly Horní Heršpice A, Nové Sady, Michalovce a UJO Team.

Fyzička a štěstěna

Dva zcela rozdílné duely nabídlo semifinále. V tom prvním potvrdily Heršpice svou dominanci a zlomily tvrdošíjný odpor UJO Teamu ve druhém poločase, kdy mu nasázely pět branek. Překvapení turnaje odešlo zcela logicky fyzicky, když odehrálo celou neděli pouze s jedinou hráčkou na střídání.

Druhý střet mezi historicky nejúspěšnějšími celky Hanácké kopačky nabídlo skvělou podívanou. Zápas velkých rivalů spěl k remíze, když Slovenky dokázaly odpovědět na smolnou vlastní branku. Následně však nevyužily jasnou šanci a Nové Sady v úplném závěru trestaly - 2:1, pro Nové Sady.

Semifinále:

Horní Heršpice „A“ - UJO Team      5:0

Nové Sady - Michalovce                    2:1

Finiš bez zápletky

V bojích o medaile už pak zápasy proběhly pod taktovkou favoritů. Bronz si zajistily Michalovce, které naprosto vyčerpaný UJO Team přehrály o dvě branky.

Ve finále se pak rozhořela naprosto otevřená partie, ve které měly navrch Brňanky. Oslava fotbalu v podání dvou nejlepších družstev musela potěšit oči zhruba tří stovek přihlížejících. Heršpice přestřílely Nové Sady 5:2 a zapsaly se jako třetí tým do historické listiny vítězů kosteleckého turnaje.

O 3. místo: Michalovce - UJO Team                    2:0

Finále: Horní Heršpice „A“ - Nové Sady     5:2

Konečné pořadí:

1. Lokomotiva Horní Heršpice „A“

2. FK Nové Sady

3. MFK Michalovce

4. UJO Team

5.-9. FC Kostelec na Hané, FK Jablonec n./N., TJ Valašské Meziříčí, Kotouč Štramberk, Komety Brno.

10.-14. Lokomotiva Horní Heršpice „B“, Spartak Valašské Klobouky, DFK Mnichovo Hradiště, TJ Sokol Mostkovice, TJ Sokol Drahanovice.

facebook.com       vybrali.sme.sk vybrali.sme

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Hanácká kopačka 2017 rozlosována!
Vzhledem k peripetiím s počtem přihlášených družstev, jsme museli čekat až do nejposlednějšího možného termínu. Nakonec čítá startovní pole letošního ročníku osm týmů. V účastnické listině nefiguruje trojnásobný vítěz Lokomotiva Horní Heršpice, ani tradiční medailista z východního Slovenska. Z nejtradičnějších a nejúspěšnějších účastníků tak zůstaly pouze Nové Sady. Nechybí ovšem ani brněnské Komety nebo Valmez letos startující pod hlavičkou FC Vsetín. Rozhodně se je tedy opět na co těšit.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce

Anketa

Kdo vyhraje ročník 2017?

  Vsetín
4 (40,0%)

  Nové Sady
3 (30,0%)

  Komety
1 (10,0%)

  Morgan team
1 (10,0%)

  Bukvice
0 (0,0%)

  Držovice
0 (0,0%)

  Štramberk
1 (10,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz