Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Ročník 2014

HANÁCKÁ KOPAČKA V ČÍSLECH A STATISTIKÁCH

publikováno 23.07.2014

Kostelec na Hané - Padaly rekordy! Letošní ročník mezinárodního ženského fotbalového turnaje Hanácká kopačka překonal všechny rekordní zápisy. Vzhledem k tomu, že startovalo o dva týmy více než v loňském roce je to ale logické. „Co se týká statistik, tak bylo všeho o dost více. Od počtu odehraných utkání, přes vstřelené góly až po enormní teploty,“ usmívá se Zdeněk Vysloužil, ředitel turnaje.

Koření bylo dostatek

Odvěkou fotbalovou pravdou je, že kořením jsou góly. Z tohoto pohledu se dá říci, že v Kostelci se hrál vskutku pikantní fotbal. V sedmačtyřiceti zápasech, totiž padlo dohromady 306 branek! To znamená průměr na jedno utkání 6,5 gólu! „Důvodů je několik. Jako nejhlavnější však vidím větší branky. Dalším aspektem je i vynikající kopací technika nejlepších kanonýrek,“ zamyslel se Vysloužil.

Nejútočnějším celkem byly vítězné Heršpice, které nasázely v sedmi duelech šestapadesát branek, což je osm na jedno utkání! Nejpropustnější obranu měly naopak Drahanovice, jejichž gólmanka lovila míč šedesátkrát v šesti zápasech, což je průměr deset na jeden.

Souboj kanonýrů

Velkými dostihy se také stal souboj o pomyslnou korunu turnajového krále (královny) střelců. Rozhodovalo se až do poslední minuty finálového zápasu, protože jak novosadská Míša Mokrušová, tak brněnská Gabča Špičková měly shodný nástřel. „Nakonec měly obě shodně šestnáct zářezů. Jelikož Mokrušová dostala více hlasů v souboji o nejlepší hráčku, cenu pro kanonýrku jsme dali Špičkové,“ vysvětloval ředitel turnaje.

Právě v heršpickém výběru se to nebezpečnými snajperkami jen hemžilo. Přes dvoucifernou hranici se dostaly Terka Svobodová a Žaneta Holcmanová, obě daly po dvanácti gólech. K této elitě lze počítat i Tami Koflanovičovou (10), Lucii Tomešovou (10)Andreu Jarchovskou (11) nebo Johanu Jeřábkovou (10).

SESTAVY A KOMPLETNÍ BILANCE VŠECH TÝMŮ KE STAŽENÍ ZDE

Fair play

Dalším velkým pozitivem bylo i ohleduplné chování děvčat. Přestože si na hřišti nic nedarovaly, v jediném případě se dokonce i schylovalo k potyčce, červenou kartu arbitři vytahovat nemuseli. „Samozřejmě, že prohrát nechce nikdy nikdo. Holky jsou však trochu jinde než chlapi. Mnohokrát jsem viděl, že po nějakém ostřejším zákroku se hned provinilá omlouvala a poskytla i první ošetření. Třeba na sobotní večerní párty jsem pak fotil zástupkyně všemožných týmů v přátelském objetí,“ dodal Vysloužil.

Družba. Mima Katonová, hráčka Michalovců v družném objetí se Štramberačkami Klárou Kociánovou a Kačkou Nedomovou.

facebook.com       vybrali.sme.sk vybrali.sme

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Hanácká kopačka 2017 rozlosována!
Vzhledem k peripetiím s počtem přihlášených družstev, jsme museli čekat až do nejposlednějšího možného termínu. Nakonec čítá startovní pole letošního ročníku osm týmů. V účastnické listině nefiguruje trojnásobný vítěz Lokomotiva Horní Heršpice, ani tradiční medailista z východního Slovenska. Z nejtradičnějších a nejúspěšnějších účastníků tak zůstaly pouze Nové Sady. Nechybí ovšem ani brněnské Komety nebo Valmez letos startující pod hlavičkou FC Vsetín. Rozhodně se je tedy opět na co těšit.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce

Anketa

Kdo vyhraje ročník 2017?

  Vsetín
4 (40,0%)

  Nové Sady
3 (30,0%)

  Komety
1 (10,0%)

  Morgan team
1 (10,0%)

  Bukvice
0 (0,0%)

  Držovice
0 (0,0%)

  Štramberk
1 (10,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery