Úvod » Halový turnaj 2016

Štramberk senzačně obhájil loňský kostelecký triumf. Favorizované Heršpice na očekávané finále nedosáhly

publikováno 25.01.2016

Do roka a do dne! Osmý ročník kosteleckého halového turnaje v ženské kopané, měl stejného vítěze jako v roce minulém. Z rekordního dvanáctičlenného pelotonu vykrystalizoval jako nejlepší Kotouč Štramberk, jenž za sebou nechal hlavní favority v podobě Nových Sadů a obou výběrů Horních Heršpic. „Za poslední dva zápasy, můžu před holkama jen smeknout,“ nechal se slyšet Tomáš Večerek, trenér vítězů. A měl naprostou pravdu, vyrovnat v semifinále v poslední sekundě, se hned tak nevidí…

Čtyřicetizápasový maraton odstartoval dvěma šestičlennými základními skupinami. V nich kralovaly naprosto dominantním způsobem oba výběry Lokomotivy Horní Heršpice. V áčku ztratil žlutý tým pouze remízou s Líšní, v béčku pak vyhrálo modré družstvo všechny své zápasy. Celkově měly Heršpice skóre 38:5 a téměř nikdo v hale nepochyboval, že poputuje vítězná trofej do Brna…

Ve velmi dobrém světle se ukázal i jeden z trojice domácích želízek, červený výběr Kostelce. Zajistil si postup do play off z druhého místa skupiny A. Druhý kostelecký tým skončil ve skupině B na páté pozici, Mostkovice bez několika opor pak šesté v grupě A.

Roli favoritů zvládly Heršpice i ve čtvrtfinále, když žlutý celek vyřadil Uherský Brod (4:2) a modrý nasadil v derby Líšni pětibrankovou rukavici. Postup do vyřazovacích bojů, byl jakoby živou vodou pro ve skupině se trápící Štramberk. K lítosti domácích fanoušků, to bylo na úkor Kostelce, který se musel smířit s porážkou - 0:3! Čtyřlístek semifinalistů pak doplnily Nové Sady, které si poradily s Jabloncem - 2:0.

FOTOGALERIE ZDE

V zápasech o konečné umístění se našim zástupcům také nedařilo. Mostkovice ztratily dobře rozehranou partii s Mnichovým Hradištěm v poslední minutě - 1:2. Bílý Kostelec pak podlehl v penaltovém rozstřelu Kopačkám z Oseku. „Silně obsazený, kvalitní turnaj. Závěrečné zápasy to jen potvrdily, byla radost se na ně dívat. Z našeho pohledu šlo o dobrou školu mladých holek. I když jsme skončili poslední, myslím, že jsme nezklamali,“ hodnotil Jaroslav Karafiát, kormidelník Mostkovic.

Elitní kvarteto pak předvedlo divákům v hale elektrizující semifinále. Jako první se popasovaly žluté Heršpice s Novými Sady a duel musely po výsledku - 1:1 rozhodovat pokutové kopy. V těch pohrdly Sady dvěma mečboly, aby nakonec proměnily až ten třetí! Ještě větší drama nabídl souboj Štramberka s modrými Heršpicemi. Severomoravanky utekly doslova hrobníkovi z lopaty. Brňanky v úvodu přežily dvě gólovky a postupně převzaly otěže. Výsledkem byl vedoucí gól krátce před koncem. Co se však přihodilo následně, se hned tak nevidí. Heršpice šly v závěrečných vteřinách v přečíslení tří na brankářku, ale místo jisté branky o míč přišly a z následného protiútoku po střele Terezy Davidové inkasovaly… V ten okamžik zazněl konečný klakson a šlo se do penalt, ve kterých Kotouč svůj zázračný obrat dokonal… „To by se stávat nemělo…, sedm vteřin do konce, tři na golmana a dostaneš góla…,“ komentoval heršpický kouč Tomáš Loder a dodal: „V tom je ale fotbal krásný a musím dodat, že i zasloužený.“

V boji o třetí místo si to pak mezi sebou rozdaly heršpické týmy a radoval se mladší žlutý výběr. Ve finále se pak jednalo o taktickou bitvu s bezbrankovým vyústěním. Rozhodovaly opět pokutové kopy a v nich byly úspěšnější Štramberačky! „Úkolem bylo uhlídat hráčku číslo deset (Mokrušová pozn. red.). Podařilo se a penalty už byly vabank,“ usmíval se Tomáš Večerek, šťastný kouč Štramberka.

 

Celkově měl turnaj nadstandardní fotbalovou úroveň. Zvláště semifinálové a finálová bitva, zvedaly diváky ze sedadel. Kvalitou zapadlo i kvarteto rozhodčích - Dominik Spurný, Petr Bašný, Radek Motal a Jiří Němec. „Uhráli jsme, na co jsme měli. Ty čtyři celky, které skončily před námi, byly podstatně důraznější a rychlejší. K tomu není co dodat,“ uznal kvality top kvarteta Marek Jelínek, trenér Kostelce.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKOVÝ SERVIS KE STAŽENÍ ZDE

facebook.com       vybrali.sme.sk vybrali.sme

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Hanácká kopačka 2017 rozlosována!
Vzhledem k peripetiím s počtem přihlášených družstev, jsme museli čekat až do nejposlednějšího možného termínu. Nakonec čítá startovní pole letošního ročníku osm týmů. V účastnické listině nefiguruje trojnásobný vítěz Lokomotiva Horní Heršpice, ani tradiční medailista z východního Slovenska. Z nejtradičnějších a nejúspěšnějších účastníků tak zůstaly pouze Nové Sady. Nechybí ovšem ani brněnské Komety nebo Valmez letos startující pod hlavičkou FC Vsetín. Rozhodně se je tedy opět na co těšit.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Kdo vyhraje ročník 2017?

  Vsetín
4 (40,0%)

  Nové Sady
3 (30,0%)

  Komety
1 (10,0%)

  Morgan team
1 (10,0%)

  Bukvice
0 (0,0%)

  Držovice
0 (0,0%)

  Štramberk
1 (10,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz